Geen 'Wonder van Almere' door winst Almere City op MVV

5 mei 2018, 20:23

MVV Maastricht is er niet in geslaagd om voor een 'Wonder van Almere' te zorgen. Na een kansloze 1-3 nederlaag in eigen huis tegen Almere City FC kwamen de Limburgers even heel dichtbij in de return. De mannen uit Maastricht waren zeker in de eerste helft beter en scoorden via Christophe Janssens en Jonathan Okita. Het was niet genoeg, want bij Almere City deden Sylvester van de Water en tot tweemaal toe Sherjill MacDonald dat: 3-2. 

Almere City FC had zich afgelopen woensdag een uitstekende uitgangspositief verschaft. Dankzij een heuse hattrick van verdediger Damon Marini won de ploeg van Jack de Gier met 1-3 in Maastricht, waardoor de return in eigen huis slechts een formaliteit leek.

Almere City beperkte zich voornamelijk tot verdedigen, al kwam het er een enkele keer gevaarlijk uit. Tot legio kansen leidde dit niet. Het grootste gevaar van de thuisploeg kwam via rechtsbuiten Sylvester van der Water, maar zijn schot ging nét naast het doel van Michael Verrips. Schroijen was op slag van rust nog dichtbij de tweede goal voor MVV, maar zag dat Calvin Mac-Intosch zijn lobje van de lijn haalde. Die misser kwam MVV duur te staan, want Van der Water schoot vlak voor rust de gelijkmaker binnen. Hij passeerde Verrips met een hard, laag schot: 1-1.

Bij dat doelpunt was Samy Mmaee dichtbij. De verdediger, die voor de gelegenheid in de spits speelde, schoot vlak na het doelpunt van Okita een metertje over. MVV bleef sterker, maar van een echt offensief was lang geen sprake. De grootste kansen waren zelfs voor Almere City, dat via Van der Water en Gaston Salasiwa dichtbij de gelijkmaker was. Een klein kwartier voor tijd was de wedstrijd beslist. Van der Water zette Sherjill MacDonald vrij voor de keeper en zag de spits de bal knap over Verrips stiften: 2-2.

MVV was geknakt en de spanning keerde geen moment meer terug. MacDonald zorgde vlak voor tijd zelfs nog voor de 3-2. Daardoor stief het script voor het 'Wonder van Almere' in schoonheid en mag Almere City zich opmaken voor de volgende ronde in de play-offs. Daar wacht waarschijnlijk de volgende Zuid-Limburgse kluif: Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen