Sol en Chirivella naar CL-finale: "Klopp mijn beste trainer ooit"

Sol en Chirivella naar CL-finale: "Klopp mijn beste trainer ooit"

5 mei 2018 – Fran Sol en Pedro Chirivella zijn ploeggenoten bij Willem II, maar zijn op zaterdag 16 mei even minder goede vrienden. Het duo gaat dan samen naar de Champions League-finale in Kiev. Sol hoopt dat Real Madrid wint, Chirivella is voor Liverpool.

Sol heeft een verleden bij Real Madrid en denkt dat de defensie de achilleshiel van de Spanjaarden is. "Die wordt elk jaar zwakker. Vooral het centrum is kwetsbaar", constateert Sol in gesprek met het Brabants Dagblad. "Maar zo'n finale na twee weken rust is heel iets anders. Bij Real weten ze hoe ze alle kaarten op zo'n wedstrijd moeten zetten. Daarom denk ik dat Real toch zal winnen."

Chirivella is uiteraard supporter van Liverpool, omdat hij bij die club nog een contract voor twee jaar heeft. In de voorbereiding speelde hij zelfs drie duels onder trainer Jürgen Klopp. "Dat is de beste trainer die ik ooit gehad heb", zegt de 21-jarige middenvelder. "Maar als je dan je wedstrijden in Liverpool 2 speelt en niet tot de Champions League-selectie hoort, voel je je niet bij het succes betrokken. Voor mijn ontwikkeling was nog een jaar Eredivisie de beste optie. Ik heb bij Willem II bijna alles gespeeld. Liverpool krijgt straks een andere voetballer terug, met veel meer persoonlijkheid."

gerelateerd