Jahanbakhsh wil topscorer worden: "Ook in Iran een item"

5 mei 2018, 10:15

Alireza Jahanbakhsh ligt op pole-position op topscorer te worden in de Eredivisie. De buitenspeler van AZ gaat de laatste speelronde van de Eredivisie in met achttien treffer, maar weet dat een vijftal concurrenten dichtbij is. Hij wil daardoor gaan scoren tegen PEC Zwolle.

De 24-jarige buitenspeler is bezig aan een goed seizoen en hoopt het jaar te bekronen met de topscorerstitel. "Ook in Iran is het een item", vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik kan topscorer van Nederland worden en dat trekt de aandacht. Het is iets waar ik aan het begin van het seizoen nooit een doel van heb gemaakt. Ik speel nu vijf jaar in Nederland en wil het gewoon elk seizoen beter doen. Ik maakte vorig seizoen tien competitiedoelpunten voor AZ en dat getal wilde ik opkrikken. Dat is gelukt, maar als je voor de laatste speelronde helemaal alleen boven aan de topscorerslijst staat, wil je ook topscorer worden."

"Ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn, maar ik denk wel dat ik tegen PEC moet scoren om bovenaan de lijst te blijven", stelt hij. "Ik neem de laatste tijd de strafschoppen, maar het teambelang moet altijd boven het individuele belang gaan. We moeten gewoon voetballen, van PEC winnen en dan zien we wel."

De concurrentie zit hem op de hielen, waardoor het nog een interessante laatste speelronde van de Eredivisie kan worden. "Ik heb nu achttien keer gescoord, Johnsen van ADO en Lozano van PSV eentje minder. Berghuis, Sol en Weghorst staan op zestien. Wie ik als mijn voornaamste concurrent zie? Allemaal. In de laatste ronde staat er voor veel clubs niets meer op het spel. Dat kan voor hoge uitslagen zorgen", denkt Jahanbakhsh.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen