Istanbul Basaksehir verliest punten ondanks assist van Elia

4 mei 2018, 21:03

Eljero Elia heeft vrijdagavond wederom een belangrijke rol gespeeld bij Istanbul Basaksehir. De Nederlandse vleugelaanvaller gaf na een kwartier een knappe assist op Rijad Bajic, die simpel het openingsdoelpunt maakte. Lang leek dat de winnende goal te worden, totdat keeper Volkan Babacan de mist in ging in de blessuretijd tegen Sivasspor. Door de remise laat Elia met zijn ploeg een steek in de titelstrijd van de Turkse Süper Lig.

Toch leek het er lang op dat er wel een zege kwam op de nummer zeven van de Turkse competitie. Hoewel na de openingstreffer van Bajic zijn ploeggenoot Marcio Mossoró na een kleine veertig minuten voetbal zijn tweede gele, en dus rode kaart kreeg voorgehouden na een late tackle op Delvin N'Dinga, bleef Basaksehir lang overiend. Ze hielden zelfs het overwicht in de wedstrijd, qua balbezit en kansen.

Om het duel over de streep te trekken, werden doelpuntenmaker Bajic en Elia in de laatste twintig minuten van het duel naar de kant gehaald door trainer Abdullah Avci. Met voormalig Barcelona-speler Arda Turan en Kerim Frei binnen de lijnen, dacht Istanbul Basaksehir de zege over de streep te kunnen trekken. In de 92ste minuut ging het echter alsnog mis: na een pass op het randje van buitenspel, bokste keeper Babacan de bal ongelukkig zijn eigen doel in. Turan protesteerde zo hevig bij de grensrechter tegen buitenspel en het feit dat de bal niet in z'n geheel over de lijn zou zijn geweest, dat hij nog rood kreeg.

Door de remise blijft de ploeg van Elia tweede achter Galatasaray op de ranglijst (66 tegen 66, minder doelsado). Gala heeft ook nog een duel tegoed: zij spelen zondagavond tegen nummer twaalf Akhisar Belediye. Overigens is het geen toeval dat de oud-Feyenoorder een hoofdrol opeiste: hij verkeert momenteel in uitstekende vorm. In de laatste acht wedstrijden maakte hij vier doelpunten en gaf hij drie assists. Recent liet hij zich hier nog over uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen