Linssen en Büttner: meest succesvolle linkerflank van Eredivisie

4 mei 2018, 19:52

Bryan Linssen is de constante sterke factor op de linkerflank bij Vitesse, maar sinds Alexander Büttner weer terug in het elftal is, vormen zij samen het meest succesvolle duo aan de linkerkant in de Eredivisie. Linssen en Büttner waren samen goed voor 28 treffers: dat is meer dan elke andere back en buitenspeler te samen aan de linkerkant in Nederland. Samen willen ze ook in de play-offs schitteren.

Linssen heeft met zestien doelpunten en zes assists by far het grootste aandeel in het succes, maar ook Büttner doet met zes assists een flinke duit in het zakje. Tegen FC Twente (5-0) was hij verantwoordelijk voor de eerste twee assists van de wedstrijd: met name de tweede, een voorzet op Tim Matavz, was een heerlijke bal van de back.

Topscorer

Ook Linssen is de laatste weken meer dan uitstekend in vorm. Zijn eerste seizoen in Arnhem legt hem zeker geen windeieren: de laatste drie duels scoorde hij vijf doelpunten. Tegen FC Twente werkte hij zelfs een bal met het hoofd binnen, ondanks zijn beperkte lengte (1,70 meter). "Maar ik scoor wel vaker met het hoofd", lacht de buitenspeler. "Tegen Feyenoord nog twee keer bijvoorbeeld, dus dat is niet eens zo'n bijzonderheid."

Play-offs

Dat deed hij dus al liefst zestien keer en dat maakt de linkerflank in Arnhem tot de meest succesvolle van de hele Eredivisie. En of ze het leuk vinden of niet: sinds de trainerswissel was het duo al goed voor vijf treffers en drie assists: in totaal maakte Vitesse sowieso vijftien (!) goals. Toch denkt Büttner niet dat het aan Henk Fraser 'lag'.

Dus wil de verdediger in volle vaart door naar de play-offs: voor Vitesse begint het seizoen namelijk nu pas echt. Büttner: "Een mooie stap dat we al zeker zijn van de play-offs, maar die willen we ook winnen. Op dit moment spelen we goed, dat moeten we zeker volhouden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen