Veltman hoopt op rentree in 2019: "Wordt lang traject"

4 mei 2018, 18:49   Bijgewerkt: 4 mei 2018, 20:11

Joël Veltman hoopt begin 2019 weer van de partij te zijn bij Ajax. De verdediger, die zes tot negen maanden uit de roulatie is vanwege een zware knieblessure, hoopt op zijn verjaardag (15 januari) weer minuten te maken. De captain is ambitieus en vastbesloten om terug te keren in het basiselftal van Erik ten Hag. Of dat nou als aanvoerder is, of niet.

"Ik ben net terug uit Augsburg, waar ik geopereerd ben. Ik was daar al een paar dagen, maar de operatie moest worden uitgesteld omdat mijn knie nog niet voldoende geslonken was", vertelt hij op de clubsite van de Amsterdammers. De operatie is overigens pas het begin. "Over een week of zes moet ik hem weer 90 graden kunnen buigen. Daarna ga je krachttraining doen, fietsen, op 1 been stabiliseren. Dan weer langzaam het veld op, maar dan zijn we al weer een paar maanden verder."

Aanvoerderschap

Een van de dingen die ook ter sprake gaan komen, is het feit dat Ajax vermoedelijk op zoek moet naar een nieuwe (tijdelijke) aanvoerder. Veltman: "Daar hebben we nog niet over gesproken. Ik kan me ook voorstellen dat de trainer iemand aanwijst die het komende halfjaar wel inzetbaar is. Maar ik ben iemand die van nature veel coacht. Dat blijf ik sowieso doen. Ook buiten de lijnen, en daar heb ik nu in ieder geval meer tijd voor."

En op termijn wil hij dat ook weer in het elftal doen, want Veltman blijft ondanks de tegenslagen positief. "Ik moet eerst gewoon wedstrijdfit worden. De trainer weet wat ik kan, ik wil me terug in het elftal knokken en in de Johan Cruijff ArenA spelen", aldus de achterhoedespeler. "Het wordt een lang traject. Er zullen genoeg momenten komen dat ik denk: wat een shitzooi. Maar ik sta er positief in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen