Van den Brom: "71 punten halen zou mooi zijn voor de club"

4 mei 2018, 15:50

John van den Brom ziet nog een aantal belangen voor het laatste competitieduel van dit seizoen. De Alkmaarders spelen zondag in eigen huis tegen PEC Zwolle, dat strijdt om de play-offs voor Europees voetbal. "We willen zondag twee dingen: ten eerste winnen en ten tweede goed voetbal laten zien."

De belangen zijn zondag individueel van aard. "Want Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh kunnen topscorer van de Eredivisie worden", zegt Van den Brom op de website van AZ. "En Marco Bizot staat er goed voor wat betreft het aantal clean sheets. En voor de club zou het mooi zijn om het aantal van 71 punten te halen. Dat is al lang niet gebeurd."

Tegenstander PEC hoeft geen cadeautjes te verwachten. "Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen willen we onze supporters een waardige wedstrijd bieden. Een wedstrijd die past bij ons goede seizoen. Het stadion zit bomvol. Mensen moeten zondag met een goed gevoel naar huis gaan."

Compleet is AZ echter niet voor het duel met de Blauwvingers. "Ron Vlaar voelt zich niet super fit. Het is dus niet verstandig om hem zondag te laten spelen", opende Van den Brom, die ook aangaf dat Stijn Wuytens en Oussama Idrissi wegens blessures niet inzetbaar zijn. "Wie de plek in de achterhoede en links voorin gaan overnemen, weet ik nog niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen