Groenendijk: "Stel dat PEC achter staat, dan is gelijkspel genoeg"

4 mei 2018, 14:41

Met een schuin oog kijkt ADO Den Haag zondag ook naar de verrichtingen van PEC Zwolle en sc Heerenveen. De drie clubs strijden met elkaar om twee tickets voor de play-offs om Europees voetbal. "Het zou heel mooi zijn als dit lukt, we willen het heel graag met z'n allen", zegt Alfons Groenendijk.

ADO staat er het minst gunstig voor, maar heeft op papier een eenvoudigere tegenstander. De Residentieclub brengt een bezoek aan Roda JC, terwijl PEC naar AZ gaat en Heerenveen Feyenoord ontvangt. "Het is belangrijk wat daar gebeurt. Stel dat Zwolle ruim achter staat, dan kan een gelijkspel genoeg zijn", filosofeert Groenendijk bij ADO Den Haag TV. "Maar ik vind niet dat wij de ploeg hebben die daarop kan spelen. We moeten onze eigen wedstrijd spelen en het liefst winnen. Als één van die twee verliest, Heerenveen of PEC, spelen wij woensdag tegen Utrecht."

Mogelijk verdedigt Robert Zwinkels weer het doel van ADO. Na een liesblessure trainde hij weer volledig mee. "Het gaat weer de goede kant op, maar of spelen zondag al mogelijk is, zal moeten blijken. Dat gebeurt ook in overleg met de medische staf. Wat is verstandig voor beide partijen? Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat we drie goede keepers tot onze beschikking hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen