PSV en Feyenoord zijn blij met successen Liverpool en Marseille

4 mei 2018, 11:05   Bijgewerkt: 11 mei 2018, 23:48

De Europese finaleplaatsen van Liverpool en Olympique Marseille zijn positief voor het Nederlandse voetbal. PSV kan dankzij het succes van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk een Champions League-voorronde later instromen. Voor Feyenoord lonkt alsnog rechtstreekse plaatsing voor de Europa League en de bekerwinnaar zal daarom moeten duimen voor Marseille, dat in de finale tegen Atlético Madrid speelt.

Normaliter begint PSV in de derde voorronde van de Champions League, maar de kans is heel groot dat de Eindhovenaren een ronde overslaan en beginnen in vierde en laatste voorronde (play-offs). Dat komt omdat CL-finalisten Real Madrid en waarschijnlijk ook Liverpool via hun competitie al een rechtstreeks ticket hebben. Het zorgt voor geschuif met plaatsingbewijzen, en in het geval van PSV pakt dit positief uit voor het kwalificatietoernooi van de Champions League.

PSV moet nog wel even afwachten of Liverpool in de Premier League bij de eerste vier eindigt. Daar heeft het alle schijn van, want nummer vijf Chelsea volgt op zes punten. De Engelse grootmachten treffen elkaar zondag op Stamford Bridge. Mocht er tóch een groot wonder gebeuren, dan juicht PSV in de Champions League-finale voor Real Madrid. Immers, de Koninklijke is via de Primera Division al verzekerd van een bewijs voor de Champions League.

Feyenoord

Feyenoord moet hopen dat Marseille de Europa League wint. Dat levert de Fransen deelname aan de Champions League en schuift het ticket voor de groepsfase van de Europa League door naar Nederland. Mits (!) L'OM zich via de vaderlandse competitie niet plaatst voor de Champions League. Anders valt er geen Europa League-ticket door te schuiven.

Het wordt daarom nog een paar weken billenknijpen voor Feyenoord. Want een plek in de top-drie van de Franse Ligue 1 betekent (voorronde) Champions League. Marseille staat vierde, met slechts één punt achterstand op nummer drie AS Monaco en twee op Olympique Lyon, de nummer twee van Frankrijk.

Wanneer het scenario nadelig uitpakt voor Feyenoord, starten de Rotterdammers in de een na laatste voorronde van de Europa League. De bekerwinnaar wacht het slot van de Ligue 1 - laatste speeldag op zaterdag 19 mei - en het resultaat van de Europa League-finale op woensdag 16 mei af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen