Namli en Thomas zijn serieuze twijfelgevallen bij PEC Zwolle

4 mei 2018, 09:20

PEC Zwolle moet waarschijnlijk Younes Namli (foto) en Ryan Thomas missen in het cruciale duel met AZ. De huidige nummer acht van de Eredivisie kan zondag in Alkmaar de play-offs voor Europees voetbal stellen. John van 't Schip houdt wel een slag om de arm, wat het tweetal betreft.

Namli kampt met een knieblessure, Thomas heeft problemen met zijn hamstring. "Het ziet ernaar uit dat het een lastig verhaal gaat worden dat ze het halen", zegt Van 't Schip in De Stentor. "We hebben wel de hoop dat er de komende dagen nog herstel zal optreden. Dan kunnen ze zaterdag wellicht meetrainen en als dat goed aanvoelt, kunnen we kijken in hoeverre één of beiden kunnen spelen tegen AZ."

Van 't Schip zal moeten puzzelen, als zijn vrees werkelijkheid wordt. Ook Erik Bakker is door een schorsing niet inzetbaar. Naast een andere opstelling, is een andere formatie een optie. "We hebben reden om te kijken in hoeverre we dingen anders kunnen gaan doen. Daar bedoel ik ook mee dat de rol van Kingsley Ehizibue als rechtsback bijvoorbeeld anders is wanneer Namli als rechtsbuiten niet speelt."

Samen met sc Heerenveen en ADO Den Haag strijdt PEC Zwolle om een ticket voor de play-offs. Er zijn er nog twee te verdelen. De Blauwvingers staan achtste, en die notering is aan het einde van de rit voldoende.

Bekijk ook: De huidige stand in de Eredivisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen