Roma-directeur Monchi gaat helemaal los op arbitrage

2 mei 2018, 23:54   Bijgewerkt: 3 mei 2018, 00:03

AS Roma-directeur Monchi is woedend op de arbitrage. Volgens hem werden de Romeinen flink benadeeld in de verloren halve finale tegen Liverpool. Roma won woensdagavond weliswaar met 4-2, maar na de 5-2 nederlaag op Anfield was dat onvoldoende om de finale van de Champions League te bereiken.

"In de eerste wedstrijd kregen we een doelpunt tegen, terwijl het buitenspel was", doet Monchi zijn beklag bij Mediaset Premium. "Vandaag (woensdag, red.) hadden we twee keer een penalty moeten hebben, maar die kregen we niet." Daarmee doelpunt hij op een handsbal van Alexander Arnold, en een overtreding van Loris Karius op Edin Dzeko. In dat laatste geval floot Damir Skomina onterecht af voor eerder geconstateerd buitenspel.

Monchi vervolgt: "Het Italiaanse voetbal moet zich laten horen, dit is niet normaal. Niet alleen vanwege Roma. Juventus werd eerder benadeeld tegen Real Madrid. Wat we vandaag hebben gezien was schokkend. We moeten Liverpool complimenteren met het bereiken van de finale, maar moeten ook evalueren hoe dat gebeurd is."

Het is hoog tijd voor de videoref, zegt Monchi. "Ik snap niet waarom die niet wordt gebruikt in het belangrijkste clubtoernooi ter wereld. Met de VAR zullen we fouten blijven maken, maar veel minder dan nu het geval is. We moeten de VAR introduceren in de Champions League. Nu worden grappen gemaakt dat Bayern München en AS Roma de finale hadden gespeeld, als gebruik was gemaakt van de VAR. En dat is nog waar ook."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen