Officieel: Viergever verruilt Ajax transfervrij voor PSV

2 mei 2018, 17:37   Bijgewerkt: 2 mei 2018, 17:43

Nick Viergever maakt transfervrij de overstap van Ajax naar PSV. De 28-jarige verdediger heeft een contract tot medio 2022 getekend, zo hebben de Eindhovenaren woensdag bekendgemaakt. "Er sprak ontzettend veel vertrouwen uit de gesprekken met PSV", zegt Viergever.

Viergever neigde aanvankelijk naar een buitenlands avontuur, totdat PSV aanklopte. "Ik speel mijn hele carrière al in Nederland en ben de afgelopen tijd meer met een stap naar het buitenland bezig geweest. Maar toen Marcel (Brands, red.), me belde ben ik het gesprek aangegaan met PSV", vertelt de aanwinst op de website van de Eindhovenaren. Ik was vereerd door de interesse en uit het gesprek sprak ontzettend veel vertrouwen. Ik ben blij hier te zijn."

Phillip Cocu kan Viergever gebruiken als linksback en als centrale verdediger. "Ik ben in een fase van mijn carrière beland dat er andere dingen van me verwacht worden. Mijn doel is om hier direct mee aan de slag te gaan. Daarom ga ik er alles aan doen om mezelf zo snel mogelijk hier thuis te voelen."

PSV pikt Viergever transfervrij op uit Amsterdam, waar hij een aflopend contract had. Dit seizoen kwam de drievoudig international amper in actie door een enkelblessure. Viergever diende Ajax in totaal vier seizoenen. Hoogtepunt was het bereiken van de Europa League-finale.

Zijn enige prijs pakte Viergever in 2013 met AZ. Met de Alkmaarders won hij de KNVB Beker. Ook voor AZ kwam hij vier seizoenen uit. Viergevers profloopbaan begon bij Sparta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen