Zwarthoed vertrekt bij Excelsior vanwege het kunstgrasveld

2 mei 2018, 14:39

Doelman Theo Zwarthoed vertrekt na dit seizoen alweer bij Excelsior. De keeper die bezig was aan zijn eerste seizoen heeft het goed naar zijn zin op Kralingen, maar het kunstgras waarop de Rotterdammers spelen, wordt hem te zwaar. "Op deze mat is het voor mij bijna niet te doen om er nog een jaar op te trainen", vertelt hij.

Tegenover NHNieuws gaat hij in op zijn afscheid bij Excelsior, waar hij al snel een basisplaats veroverde nadat Ögmundur Kristinsson meermaals blunderde. "Ik ben er dit seizoen achter gekomen dat deze ondergrond voor mij niet ideaal is. Ik krijg last van mijn gewrichten en dan moet je een keuze maken en eerlijk naar jezelf en naar de club zijn. Het heeft vooral te maken met de demping van het kunstgras. Bij Excelsior is er heel weinig demping, vergeleken met bijvoorbeeld het kunstgras van VVV", aldus de keeper, die het verder wel goed naar zijn zin had bij Excelsior en meerdere duels uitblonk. 

Aan stoppen denkt hij ondanks zijn 35 jaar overigens nog zeker niet. "Ik ben transfervrij en hartstikke fit. We gaan verder kijken, het liefst ga ik weer in het betaald voetbal aan de slag. Eredivisie of een mooi buitenlands avontuur. En natuurlijk het allerliefst op echt gras. Wat dat betreft, ben ik van de oude stempel. Voetbal hoort op echt gras."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen