Doan droomt van het WK: "De nieuwe bondscoach kent me"

2 mei 2018, 09:10

Ritsu Doan moet zijn eerste interland voor Japan nog spelen, toch droomt hij hardop van het WK voetbal in Rusland van deze zomer. De speler van FC Groningen is sowieso bijzonder ambitieus: hij droomt van de Champions League mét de Eredivisie-club, zo verzekerde hij tijdens de presentatie. De Japanner is nog altijd even ambitieus.

"Misschien was ik bij mijn presentatie iets te enthousiast. Maar spijt van mijn woorden heb ik niet. Je moet doelen stellen, want zonder doelen kun je niet hard werken. En zonder hard te werken, bereik je niets in het leven", vertelt hij in het Dagblad van het Noorden.

Sinds een aantal maanden heeft hij zijn draai echt gevonden in het hoge noorden van Nederland. "Heimwee had ik niet, moeilijk was het soms wel. Ik had natuurlijk geen tolk bij me in de kleedkamer. Na besprekingen ging ik vaak naar de trainer. Met een magneetbord en gebaren maakte hij duidelijk wat hij verwachtte."

Na het WK onder 20 jaar, waarop hij driemaal scoorde, was er contact met Ajax en PSV. Uiteindelijk kwam er via Groningen een kans in de Eredivisie. En wellicht een kans op het WK. Doan: "Japan heeft net een nieuwe bondscoach aangesteld (Akira Nishino), die eerder trainer was van Gamba Osaka. Hij kent mij dus, weet wat ik kan. Ik hoop op een plek in de WK-selectie en weet zeker dat ik het goed ga doen als ik de kans krijg. Ik durf groot te dromen. Want wie dat niet doet, zal altijd klein blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen