NAC Breda wil minder huurlingen van City in de basis

2 mei 2018, 08:25   Bijgewerkt: 2 mei 2018, 08:30

NAC Breda wil in de toekomst het aantal huurlingen van Manchester City beperken. De ploeg die zo goed als zeker is van handhaving wil meer zelf opgeleide of aangetrokken spelers in de selectie krijgen, om zo het kapitaal op het veld te versterken. Het aantal huurlingen moet terug naar twee á drie als het gaat om de basisopstelling.

"Nu staan gemiddeld vier tot vijf spelers van City in de basis. Het is de bedoeling dat onze eigen spelers steeds meer gaan spelen", legt technisch directeur Hans Smulders uit tegenover BN/De Stem. "Op dit moment is dat niet mogelijk, omdat de spelers van City in potentie beter zijn dan onze eigen jongens. Als we het gat kleiner kunnen maken, zal er een tendens ontstaan dat we steeds minder City-spelers in de basis hebben staan."

Aan de aanvoer vanuit Engeland zal er overigens voorlopig niets veranderen: vier tot zes spelers per seizoen. Smulders: "Onze samenwerking gaat ook veel verder dan het leveren van spelers alleen. Manchester City helpt ons met veel kennis, nieuwe methodieken en middelen. Daar moet je als coach voor openstaan. Stijn Vreven doet dat, maar de nieuwe coach zal er nog meer aandacht aan moeten schenken. We gaan ook steeds meer mensen inzetten op dat vlak. Dat vereist ook meer managementkwaliteiten van de trainer."

Een van de onderdelen die daarom beter moet, is het verkrijgen van een tweede team en een samenwerkingsverband aangaan met teams uit de Jupiler League. Zo werd Mounir El Allouchi eerst uitgeleend aan Helmond Sport: inmiddels is hij klaar voor NAC Breda. Komend seizoen worden deze ideeën kracht bijgezet met misschien wel de komst van Yoëll van Nieff en Mark Diemers: zij staan in de belangstelling van NAC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen