Wijnaldum staat voor 47ste duel: "Klagen kan na carrière wel"

1 mei 2018, 18:56

Georginio Wijnaldum staat op het punt de Champions League-finale bereiken, maar merkt ook dat de vele wedstrijden hun tol beginnen te eisen. Als de Oranje-international woensdag met Liverpool in actie komt tegen AS Roma, is dat zijn 47ste wedstrijd van het seizoen.

"Voetballen aan het einde van een seizoen is altijd zwaarder", zegt Wijnaldum dinsdag op de persconferentie. "De manier waarop wij spelen is ook zwaar en intensief, maar ik geniet ervan om op deze manier te spelen. Na een lang seizoen ben je echt moe. We hebben veel wedstrijden achter de rug, mede vanwege de Champions League. Veel spelers komen ook uit voor hun land. Als voetballer wil je zoveel mogelijk spelen. Klagen kan na je carrière wel."

De kans is groot dat Wijnaldum de return tegen Roma in de basis start. Hij kwam vorige week als invaller in het veld na de blessure van Alex Oxlade-Chamberlain, wiens seizoen voorbij is. Wijnaldum: "We hoopten dat het niet erg zou zijn. Ook wij voelden ons slecht, want hij is een belangrijke speler en een geweldig persoon in de kleedkamer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen