Van Halst wilde zich eigenlijk solidair verklaren aan Verbeek

1 mei 2018, 18:01

Jan van Halst dacht eerder aan opstappen bij FC Twente. Dat idee spookte door zijn hoofd toen Gertjan Verbeek op straat werd gezet. Van Halst besloot anders, en legde alleen zijn taken als technisch directeur neer. Dinsdag gooide de commercieel directeur alsnog de handdoek.

"Op het moment dat we afscheid namen van Gertjan Verbeek, toen wilde ik me eigenlijk solidair verklaren", vertelt Van Halst aan RTV Oost. "Maar dan is de trainer weg en de technisch manager weg en ik weg. Misschien dat er dan nog meer mensen in alle hectiek en chaos weg zouden gaan. Dat was niet goed voor de club. Je probeert toch nog om iets van rust te bewaren. Toen heb ik dus de commerciële functie aanvaard. Maar toen hebben we wel met elkaar afgesproken om aan het einde van het seizoen te evalueren."

Van Halst had graag langer de tijd gehad, maar kwam dit seizoen steeds meer onder vuur te liggen. Als technisch directeur wordt Van Halst mede verantwoordelijk gehouden voor de samenstelling van de selectie. "Je moet ook de ruimte en tijd krijgen om een organisatie heel langzaam op te bouwen. Dat was dit seizoen bijna onmogelijk."

De nu vertrokken directeur vervolgt: "Vanaf de voorbereiding al hectisch, spelers die we moesten verkopen, en een minuut voor twaalf nog wat spelers huren, allemaal slechte resultaten, pijnlijk afscheid van Rene Hake. Daarna het pijnlijke aanstellen van Gertjan Verbeek, ook weer achteraf. Ja, dan heb je eigenlijk niet de rust om organisatorisch verder te bouwen. Dat is heel erg jammer, met desastreuze gevolgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen