Klaassen viel Koeman tegen: "Moeite met agressiviteit en tempo"

29 april 2018, 21:58

Als grote aankoop werd hij naar Everton gehaald, maar Davy Klaassen heeft dit seizoen geen potten kunnen breken in Engeland. Ronald Koeman was de trainer die de inmiddels 25-jarige middenvelder naar de Premier League haalde. De bondscoach van het Nederlands elftal denkt dat de stap van Ajax naar Everton misschien te groot was voor Klaassen.

Koeman had verwacht dat Klaassen zich makkelijk zo aanpassen in de Premier League. "Daarom haalde ik hem ook. Niemand binnen de club had twijfels over hem, in Nederland ook niet. Klaassen was iemand voor wie we veel geld uitgaven en die echt een rol op het middenveld had kunnen hebben. Achteraf moet je er misschien wel over twijfelen of de stap niet te groot was", zegt Koeman in het Ziggo Sport-programma Rondo.

De bondscoach van Oranje zegt zich niet verantwoordelijk te voelen voor het mislukte seizoen van Klaassen. "Je kunt zeggen dat hij een moeilijk begin van het seizoen heeft gehad, dat viel mij ook tegen. Maar je kunt niet zeggen dat hij niet hard traint en werkt.  Het was de agressiviteit en het tempo waar hij moeite mee had.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen