'Ervaringsdeskundige' Holla flikt zijn kunstje met FC Twente niet

30 april 2018, 07:37

Danny Holla vocht na goede seizoenen van PEC Zwolle vorig jaar in Overijssel al tegen degradatie en deze voetbaljaargang verliep voor de middenvelder bij FC Twente hetzelfde. Na de achtste plek van afgelopen jaar, was het dit seizoen opeens knokken geblazen. Zondagmiddag werd tegen Vitesse pijnlijk duidelijk dat dát er niet meer inzit. Waarom lukte de missie van Holla met zijn ploeg ditmaal niet: wat zijn de overeenkomsten én verschillen?

Een hele diepe zucht in de mixed zone in het GelreDome uit de mond van Danny Holla. Wat hem eerder bij PEC Zwolle, VVV-Venlo en ADO Den Haag wel lukte - namelijk in moeizame jaren overeind blijven in de Eredivisie - is hem met FC Twente definitief niet gelukt. Het scenario was al bijzonder moeilijk, toch had hij nog wel degelijk geloof. "Je blijft hopen, hoe moeilijk de uitgangspositie ook is", vertelt hij tegenover FCUpdate.nl. "Het ging ook niet slecht, totdat die bal er opeens uit het niets invliegt. Tot de pauze waren we het vervolgens even helemaal kwijt."

Tijdens de thee bespraken de Twente-spelers de achterstand. Holla: "We wilden nog wat neerzetten, hetzelfde brengen als in de eerste helft, althans tot de openingsgoal viel. We leefden nog in de pauze, geloofden er nog in. We moesten hetzelfde opbrengen als daarvoor. Maar niet lang in de tweede helft viel de 2-0….", verzucht hij. "Dan weet je dat het wel héél moeilijk wordt."

{image[315913][left-half][]}Handhaving

PEC Zwolle speelde vorig seizoen door een overwinning op SC Heernveen (2-1) op de voorlaatste speeldag, ondanks een vroege rode kaart van Ouasim Bouy, zichzelf last minute veilig. Holla maakte zelf het oh-zo-belangrijke openingsdoelpunt. "Het is moeilijk om zo een reden te geven waarom het vorig jaar wel lukte", legt Holla uit. "Er is veel gebeurd, dat kun je niet ontkennen. Alles speelt een rol in zo'n seizoen, dat zijn processen. Dan is het moeilijk om de reden haarfijn aan te wijzen."

Ron Jans bleef vorig seizoen ondanks de mindere resultaten aan in Zwolle: in Enschede werden trainers René Hake en Gertjan Verbeek voortijd weggestuurd. Marino Pusic nam zelfs tot twee keer toe het roer over. "Echt rustig was het niet dit seizoen bij ons, nee. Dat helpt niet mee", wist Holla. "Aan de andere kant: soms gebeurt er wel iets in een groep als je van trainer verandert. Dat is echt niet het enige."

{image[325406][right-half][]}Toekomst

En dus is Holla, die een driejarig contract tekende om naar Twente 'een stap omhoog te zetten', opeens speler van een Jupiler League-club. Bang dat de selectie leegloopt, is Holla niet. "Daar ben ik niet mee bezig, dat gaan we wel zien", sprak hij. Vooral vanwege de fans was het voor alle Twente-spelers lastig om na de wedstrijd meteen in te gaan op dergelijke zaken.

Zij lieten namelijk een goede indruk achter, ook bij Holla. "De support was wederom geweldig, met hoeveel man ze hier in het uitvak staan. Ze hebben ons het hele jaar gesteund." Om ook hier de vergelijking met andere degradatiejaren van Holla te maken, dan kan het antwoord kort zijn: "Aan hen heeft het in elk geval níet gelegen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen