Johnsen hoopt op topscorerstitel: "Ik wilde de penalty nemen"

29 april 2018, 22:00

Pas in de laatste speelronde wordt duidelijk wie de topscorer van de Eredivisie wordt. Eén van de spelers die nog kans maakt op de titel is Bjørn Johnsen, die zondag tegen PSV (3-3) twee keer scoorde. De spits van ADO Den Haag hoopt in de laatste speelronde Alireza Jahanbakhsh nog te passeren.

Johnsen heeft een achterstand van één doelpunt op Jahanbakhsh, die tegen Ajax niet tot scoren kwam. Die achterstand had helemaal weggewerkt kunnen worden als de Noor tegen PSV vanaf elf meter had mogen aanleggen. "Vandaag had ik twee kansen en dat werden twee doelpunten. Ik wilde graag de penalty nemen omdat ik topscorer wil worden. Maar Nasser (El Khayati, red.) pakte de bal. Hij staat eerste op de lijst, ik tweede, en hij heeft nog niet gemist. Wat kan ik dan zeggen?", vraagt Johnsen zich af in gesprek met Omroep West.

Hoewel hij graag topscorer wordt van de Eredivisie, weet de Noorse spits dat de persoonlijke titel niet het belangrijkste is. Zijn concurrent – Jahanbakhsh – neemt het volgende week met AZ op tegen PEC Zwolle, de club die ADO hoopt in te halen in de laatste speelronde. "Ik zou blij zijn als Jahanbakhsh volgende week scoort en PEC uitschakelt waardoor wij play-offs gaan spelen", besluit de spits.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen