Pusic: "Het was een bizarre samenloop van omstandigheden"

29 april 2018, 17:48

Tot het laatste moment hield Marino Pusic hoop op een goede afloop, maar zondag gaven hij en FC Twente zich over. De Tukkers spelen volgend jaar in de Jupiler League, en dat doet de trainer heel veel pijn. "Het is een buitengewoon treurige dag", aldus Pusic.

"Het is een dag geworden die veel mensen verwacht hadden, maar waarvan wij hoopten dat ie niet komen zou. Ik huil met de supporters, de mensen van de club en de mensen in de regio", zegt Pusic op de website van de degradant. Twente verloor zondag kansloos op bezoek bij Vitesse (5-0). "Een ploeg wordt nooit kampioen of degradeert in de laatste wedstrijd. Het is een proces over het gehele seizoen."

Pusic vervolgt: "Het was een bizarre samenloop van omstandigheden die ertoe geleid heeft dat wij in deze situatie zijn terecht gekomen. We hebben de afgelopen wedstrijden een ultieme poging gedaan om te redden wat er te redden viel. Helaas zat de problematiek te diep en is het niet gelukt."

De wedstrijd tegen Vitesse analyseren had volgens de keuzeheer weinig nut. "We hebben tot de 40e minuut gedaan wat we konden en wat afgesproken was. Dan vlieg het eerste schot er meteen in en krijgt het vertrouwen van de ploeg wederom een knak. Ik zeg bewust wederom, want die momenten hebben we eigenlijk alleen maar gehad het hele seizoen. Het is heel moeilijk om dan de rust in te gaan en je weer op te richten. We hebben het wel geprobeerd, maar het is niet gelukt. Na de 2-0 was het over en sluiten en werd het een heel pijnlijk laatste half uur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen