Europees ticket in het verschiet voor winnend Atalanta

29 april 2018, 17:28

Atalanta Bergamo heeft zondag met verve de zesde plaats in de Serie A verdedigd. Het team van Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens versloeg voor eigen publiek Genoa met 3-1. De club uit Bergamo behoudt door de zege een voorsprong van één punt op AC Milan, dat op bezoek bij Bologna eveneens won.

Atalanta Bergamo – Genoa 3-1

Atalanta Bergamo heeft goede papieren om een ticket voor de (voorronde) van de Europa League te veroveren. De club van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens is na zondag nog altijd de nummer zes van de Serie A. Omdat Juventus of AC Milan de Coppa Italia wint, zal de nummer zeven van de competitie mogelijk ook een Europees ticket bemachtigen. Zondag werd Genoa door doelpunten van Musa Barrow, Bryan Cristante en Josip Ilicic met 3-1 verslagen. De Roon en Gosens startten in de basis, Hateboer viel vlak na rust in en leverde de assists op de derde goal af. Vlak voor tijd redde Miguel Veloso Genoa's eer.

Bologna – AC Milan 1-2

AC Milan is bezig aan de voorbereiding op de finale van de Coppa Italia, die op 9 mei zal worden afgewerkt. Dan is in het Olympisch Stadion in Rome Juventus de tegenstander. Na zes (!) wedstrijden zonder overwinning in de Serie A, won het team van trainer Gennaro Gattuso zondag eindelijk weer eens. Hakan Calhanoglu en Giacomo Bonaventura scoorden voor rust. In de tweede helft deed Sebastian De Maio namens de thuisploeg nog wat terug, maar de zege ging naar de club uit Milaan.

Sampdoria – Cagliari 4-1

Sampdoria kan samen met Fiorentina het seizoen van AC Milan en/of Atalanta nog verpesten. De club van trainer Marco Giampaolo versloeg zondag Cagliari met 4-1 en blijft daardoor op drie punten van AC Milan en vier punten van Atalanta Bergamo staan. De wedstrijd was voor rust al beslist: Dennis Praet, Fabio Quagliarella en Dawid Kownacki scoorden allen voor rust. De thuisploeg had zelfs met een 4-0 voorsprong de rust in kunnen gaan, maar Quagliarella miste vanaf elf meter. Na rust scoorden nog Leonardo Pavoletti namens Cagliari en Gastón Ramírez namens de thuisploeg.

Overige uitslagen:

Crotone - Sassuolo 4-1

Benevento - Udinese 3-3

Hellas Verona - SPAL 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen