Bundesliga: Köln eerste degradant, HSV doet weer volop mee

28 april 2018, 17:33   Bijgewerkt: 28 april 2018, 17:54

FC Köln is zaterdag officieel gedegradeerd uit de Bundesliga, maar wie Die Geißböcke volgen blijft tot het einde enorm spannend. Zelfs het kansloos geachte Hamburger SV doet na vandaag (zaterdag) weer serieus mee in de strijd om handhaving. HSV pakte de laatste strohalm door concurrent VfL Wolfsburg te kloppen.

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1-3

Rick van Drongelen maakte vanaf de bank mee hoe HSV op slag van rust twee keer scoorde. Tatsuya Ito verdiende een terechte strafschop, die Bobby Wood binnenschoot. Ook bij de 0-2 stond Ito aan de basis van het doelpunt. Hij legde de bal op het hoofd van Lewis Holtby. Na rust probeerde Wolfsburg op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Die viel dankzij Josip Brekalo, maar daar bleef het bij. Die Rothosen liepen door Luca Waldschmidt nog verder uit, terwijl tussendoor Filip Kostic een penalty had gemist. HSV is Die Wölfe én FSV Mainz tot op twee punten genaderd. Plek zestien betekent nacompetitie, de vijftiende plaats levert directe handhaving op.

SC Freiburg - FC Köln 3-2

FC Köln speelt volgend seizoen in de 2. Bundesliga. Van tevoren had Köln al een wonder nodig om te ontsnappen aan degradatie. De laatste drie wedstrijden moest de club, die dit seizoen nog in de Europa League speelde, allemaal winnen. Op papier waren er mogelijkheden tegen Freiburg, want de thuisploeg strijdt ook tegen degradatie. Het begin van Köln was ook prima, maar na de 1-0 van Nils Petersen (kopbal) nam Freiburg het initiatief over. Christian Günter had de 2-0 op de schoen, maar faalde vanaf de penaltystip. Vlak na rust verdubbelde Freiburg alsnog de voorsprong, wederom was Petersen de gevierde man. Freiburg liet zich in de slotfase wat in slaap sussen en kreeg de aansluitingstreffer én de gelijkmaker om de oren van Leonardo Bittencourt. Maar maakte Lucas Hoeler alsnog de 3-2, omdat Köln nog vol ging voor de overwinning. 

Bayern München - Eintracht Frankfurt 4-1

Het opwarmertje van de Duitse bekerfinale werd een prooi voor Bayern München. Eintracht Frankfurt, waar komend Bayern-trainer Nico Kovac de scepter zwaait, kreeg in de eerste helft goede kansen op de voorsprong. Maar de kampioen van Duitsland, spelend met een B-elftal, toonde zich effectiever. Debutant Niklas Dorsch haalde in de 43ste minuut de trekker over nadat Sandro Wagner het overzicht bewaarde. De tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld. Eintracht speelde goed mee, maar kreeg wederom de deksel op de neus. Wagner verdubbelde de voorsprong. Even kreeg Frankfurt nieuwe geloof in een goed resultaat, na de goal van Sebastien Haller. De oud-spits van FC Utrecht scoorde met zijn knie. Maar in de stlotfase liep Bayern definitief weg: Rafinha en Niklas Süle zorgden voor de 4-1 overwinning.

Overige uitslagen:

Hertha BSC - FC Augsburg 2-2

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach

Check hier het resterende programma van de Bundesliga

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen