De Gea uit kritiek op Van Gaal: "Was een rare tijd"

28 april 2018, 12:37   Bijgewerkt: 28 april 2018, 12:52

David de Gea houdt geen al te beste herinneringen over aan de periode van Louis van Gaal bij Manchester United. De doelman was niet tevreden over de manier van werken van de manager en stelt daarnaast dat Van Gaal uitspraken over hem deed waar geen waarheid in zat.

In de zomer van 2015 zat De Gea een paar wedstrijden op de bank omdat hij te veel bezig zou zijn geweest met een transfer naar Real Madrid. Volgens de doelman zelf heeft hij echter nooit geweigerd om te spelen, ondanks wat Van Gaal riep. "De eerste thuiswedstrijd was tegen Liverpool en ik was daardoor heel zenuwachtig hoe de fans mij zouden ontvangen. Uiteindelijk zongen ze in het stadion mijn naam. Dat was heel belangrijk voor me", blikt hij terug in een interview met The Daily Mail.

Volgens De Gea was Van Gaal ook geen geschikte manager voor United. "Het was een rare tijd. Vierde worden is gewoon niet goed genoeg voor Manchester United. Deze club heeft een echte winnaar nodig als manager. Die hadden we lange tijd met Alex Ferguson en nu weer met José Mourinho", deelt de doelman een sneer uit naar Van Gaal. United moet weer net als vroeger een topclub worden. We moeten landskampioen worden en ver komen in de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen