Wöber blikt terug op seizoen: "Hoogte- en dieptepunten"

28 april 2018, 11:54   Bijgewerkt: 28 april 2018, 12:13
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber houdt gemengde gevoelens over aan zijn eerste seizoen in dienst van Ajax. De Oostenrijker wist zich in de basis te knokken, maar raakte in december ook geblesseerd. Sindsdien kwakkelt hij nog altijd met zijn fitheid.

"Er waren hoogte- en dieptepunten. Na anderhalve week bij Ajax mocht ik invallen tegen VVV-Venlo en na drie weken had ik meteen een basisplaats", blikt Wöber terug bij Ajax TV. "Tijdens mijn basisdebuut tegen sc Heerenveen scoorde ik ook gelijk. Tot december speelde ik bijna alles en toen raakte ik tegen Excelsior geblesseerd aan mijn knie."

Die knieblessure gooide flink wat roet in het eten voor Wöber. "Sindsdien blijf ik kwakkelen en ben ik nog steeds niet echt fit. Na de laatste oefenwedstrijd in de winterstop kreeg ik een terugval. Toen was ik weer terug en kreeg ik last van mijn enkel", herinnert de verdediger zich, die na de winterstop tegen Vitesse weer een kans kreeg. "Maar toen maakte ik een grote fout. Dat was geen lekker begin en ik had twee dagen nodig om eroverheen te komen. Ik wilde niet bellen met mijn ouders of wie dan ook. Ik wilde gewoon alleen zijn. Maar het hoort erbij, je leert ervan en hopelijk gebeurt het niet meer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen