Spoorboekje: Jupiler League wordt beslist en degradatiekrakers

28 april 2018, 07:00   Bijgewerkt: 27 april 2018, 23:42

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 28 april.

Specials

Jupiler League: kanshebbers en beslissingen

Een ongekend spannende laatste speelronde staat zaterdagavond op het programma in de Jupiler League. Wie had verwacht dat op de laatste speeldag nog drie teams zouden meedingen naar de titel? Naast de beslissing in de titelstrijd, zal ook duidelijk worden welke club direct promoveert, welke clubs de play-offs ingaan en in welke ronde zij instromen. Alle scenario's en kansberekeningen volgen later op de dag. Wie gaat het volgens de cijfers worden?

Wedstrijden

VfL Wolfsburg - Hamburger SV (15.30 uur)

Voor de Nederlanders van beide clubs - Jeffrey Bruma, Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer aan de ene kant versus Rick van Drongelen aan de andere kant - is dit treffen in de Bundesliga van cruciaal belang. Bij een overwinning van de thuisploeg is het lot van HSV nagenoeg bestempeld, terwijl Die Wölfe bij een zege juist een grote stap zetten richting rechtsreeks lijfsbehoud in de Bundesliga. FC Köln en SC Freiburg spelen ook nog eens tegen elkaar... Welke landgenoot kan er na het duel juichen?

Southampton - Bournemouth (16.00 uur)

Ook voor Wesley Hoedt staat er een cruciaal duel voor de boeg in de degradatiestrijd in de Premier League. De verdediger treft met Southampton het Bournemouth van Nathan Aké. Hoewel bij een nederlaag de degradatie nog niet zeker kan worden, wachten in de laatste drie duels Everton, concurrent Swansea City en Manchester City nog. Oftewel: de punten moeten niet lang meer op zich laten wachten, anders gaat het mis voor The Saints.

Lille - Metz (20.00 uur)

Nog een Nederlander in degradatienood: Anwar El Ghazi. De achterstand voor Lille op een niet-rechtstreekse degradatieplek is vijf punten, dus heeft het een zege nodig op bezoek bij hekkensluiter Metz. Maar die ploeg pakte in de laatste twee duels vier punten en dat is net zo veel als El Ghazi en co. in de laatste elf duels in de Ligue 1. Bovendien was de laatste overwinning van Lille op 28 januari... Wellicht volgt zaterdagavond de ommekeer.

Internazionale - Juventus (20.45 uur)

Wordt er dan helemaal niet meer ergens bovenin gevoetbald over de grenzen? Jawel! In Italië moet Juventus op bezoek bij Internazionale de koppositie in de Serie A zien te behouden. Dankzij een gelijkspel tegen Crotone en een nederlaag tegen Napoli ligt de strijd weer helemaal open. Eerder dit seizoen speelde beide ploegen bovendien gelijk tegen elkaar. Hoe pakt het ditmaal uit voor de Oude Dame?

Voetbal op tv

13.25 uur: Liverpool - Stoke City, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

15.25 uur: Bayern München - Eintract Frankfurt, FOX Sports 6, live verslag van het Bundesliga-duel

15.25 uur: VfL Wolfsburg - HSV, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

18.20 uur: Swansea City - Chelsea, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

18.25 uur: Bayer Leverkusen - Stuttgart, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

18.30 uur: Real Madrid - Léganes, Ziggo Sport, live verslag van het Primera División-duel

19.00 uur: Jupiler League: de ontknoping, FOX Sports 1, schakelprogramma Jupiler League-duels

19.35 uur: Jong Ajax - MVV, FOX Sports 3, live verslag van het Jupiler League-duel

19.35 uur: Fortuna Sittard - Jong PSV, FOX Sports 5, live verslag van het Jupiler League-duel

19.35 uur: FC Dordrecht - NEC, FOX Sports 6, live verslag van het Jupiler League-duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen