Faber houdt zo mogelijk rekening met afscheidnemende spelers

27 april 2018, 15:35

Ernest Faber gaat in de laatste thuiswedstrijd van FC Groningen dit seizoen tegen Excelsior proberen om rekening te houden met de afscheidnemende spelers. Anderzijds wil de oefenmeester ook niet te veel veranderen, om de goede vorm van de laatste weken niet te doorbreken en zo nog omhoog te kunnen kijken.

"We hebben de afgelopen periode mooie resultaten neergezet, in samenwerking met het publiek dat de jonge ploeg goed heeft ondersteund. We vinden het nu belangrijk dat we de lijn van de laatste weken in speelwijze en manier van presenteren kunnen doortrekken", vertelt de coach op de clubsite.

Toch wil hij ook graag Yoëll van Nieff en Kasper Larsen, zij vertrekken zeer waarschijnlijk uit het hoge noorden na deze voetbaljaargang, een mooi afscheid geven. "We proberen hen speelminuten te geven. Maar de manier van spelen en de vastigheden van de laatste weken hebben de ploeg veel vertrouwen gegeven. Er is ons alles aan gelegen om nog twee keer te winnen en wellicht nog te stijgen op de ranglijst." De achterstand op Heracles Almelo, de nummer elf, bedraagt vier punten.

Zelf neemt Faber ook afscheid van het thuispubliek. De coach vertrekt na twee bewogen seizoen uit Groningen. "Het was niet altijd even gemakkelijk dit seizoen. Er was behoorlijk wat druk. Het is knap hoe spelers en staf met z'n allen met de situatie zijn omgegaan. De ploeg heeft onder druk gepresteerd en er staat een basis waar de club mee verder kan. Ik kijk persoonlijk met een positief gevoel terug op de afgelopen twee seizoenen."

Ook Mimoun Mahi vertrekt vermoedelijk na dit seizoen, de aanvaller is echter niet van de partij. Zijn kuitblessure speelt hem tot het einde van dit seizoen parten. Voor Django Warmerdam geldt met zijn knie dezelfde diagnose.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen