Van 't Schip eist een goed resultaat van Zwolle tegen Willem II

27 april 2018, 15:18

John van 't Schip vindt dat PEC Zwolle het aan haar stand verplicht is om zondagmiddag in de Eredivisie te winnen van Willem II. De oefenmeester beseft bovendien hoe belangrijk dat duel is in de strijd om de play-offs. In de laatste wedstrijd in eigen huis dit seizoen mag zijn ploeg geen fout maken.

"We moeten eerst zorgen dat wel zelf winnen. Na afloop zien we wel wat de andere resultaten zijn. Onze opdracht is in elk geval simpel", formuleerde de oefenmeester tegenover De Stentor over de aankomende wedstrijd. Concurrent ADO Den Haag gaat op bezoek bij PSV: als alles meezit dan kan PEC zich zondag verzekeren van de play-offs om Europees voetbal.

Voor het duel met de Tilburgers kiest Van 't Schip voor ervaring achterin. Dat betekent dat Dirk Marcellis, hij is weer helemaal fit, de voorkeur krijgt boven het talent Sepp van den Berg. Van 't Schip: "Dit zijn wedstrijden waarin ervaring heel belangrijk is. Sepp heeft het de afgelopen periode hartstikke goed gedaan, maar we moeten wel voorzichtig met hem zijn."

Dico Koppers, Stef Nijland en Wouter Marinus zijn nog altijd afwezig met blessures bij de thuisploeg, voor hen zit het seizoen er ook al zo goed als zeker op, zo liet de trainer van PEC Zwolle doorschemeren vrijdagmiddag. 

Lees ook: Robbemond vol vertrouwen ondanks waslijst van afwezigen 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen