Cocu wil ware gezicht laten zien en kiest voor basiself

27 april 2018, 14:19

Phillip Cocu zal bij landskampioen PSV zijn elftal in grote lijnen laten staan. In tegenstelling tot de laatste wedstrijd tegen Roda JC (2-2) zullen de meeste vaste namen weer terugkeren in het basiselftal. "Er staat zondag geen compleet ander elftal. Misschien zijn er wijzigingen op één of twee posities", laat de trainer weten over zijn formatie.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met ADO Den Haag ging de coach in op zijn opstelling. Aanvaller Luuk de Jong is in elk geval nog niet van de partij in de Hofstad vanwege zijn handblessure. "Hij zal de wedstrijd van zondag niet halen. Hij heeft nog wat last. Ik ga er wel vanuit dat hij volgende week weer inzetbaar is", blikte Cocu alvast vooruit. 

Maximiliano Romero zal hem in elk geval niet vervangen, vrijdagochtend werd al bekend dat de winteraanwinst zich op komend seizoen moet richten. Cocu: "We kiezen ervoor dat hij komend seizoen goed en fris aan de aftrap staat. Hij heeft nu twee keer een terugslag gehad in zijn revalidatie, we nemen geen risico's in de laatste twee duels", aldus Cocu. "Hij heeft het moeilijk gehad, gelukkig zijn er een aantal spelers die hem goed opvangen, dat proberen wij als staf ook te doen."

Ware gezicht

Na het kampioensfeest verspeelde PSV punten tegen laagvlieger Roda JC, dat wil de trainer tegen ADO zeker niet weer laten gebeuren. Cocu: "Het is jammer dat we het puntenrecord niet meer kunnen halen, maar we gaan er wel alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. We moeten ons ware gezicht laten zien." Dat doet het dus zonder aanvalsleider De Jong en vermoedelijk met Jeroen Zoet, de keeper is weer terug in training. Verder is de selectie van de landskampioen fit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen