De Jong wil zijn pleintje naar Nouri vernoemen

27 april 2018, 10:47   Bijgewerkt: 27 april 2018, 11:02

Nigel de Jong is bezig om het pleintje dat naar hem vernoemd is, officieel naar Abdelhak Nouri te vernoemen. De verdedigende middenvelder van FC Mainz opende in 2005 het pleintje in de wijk Geuzenveld, waar afgelopen zomer alle supporters bijeen kwamen bij het ouderlijk huis van Nouri. "Dat is nodig voor de buurt, maar is ook een gebaar naar zijn familie."

Dat vertelt De Jong tegenover Ajax TV. "Het ging al door de wandelgangen dat een klein jongetje mijn plein had overgenomen in het Amsterdamse voetbal. Een klein jongetje met een goede techniek, slimheid. Nouri was zijn naam", blikt hij terug. "Veel claimden dat het zijn pleintje was, alleen nog met mijn naam."

Toen het ongeval met Nouri gebeurde, was dat ook voor De Jong een grote schrok. "Ik ben diep geraakt. Mijn moeder woont nog aan de overkant van zijn ouderlijk huis. Hoewel ik er niet aanwezig was, heb ik alles live meegekregen via de telefoon wat er gebeurde op het plein."

En dus voelde De Jong dat hij zijn pleintje moet afstaan aan Nouri, daar waar alle mensen samen kwamen. "Ik ben officieel aan het kijken of het op de naam van Nouri kan komen", aldus De Jong. "Al kan dat wellicht best nog even duren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen