Late bevlieging Griezmann dompelt ijzersterk Arsenal in rouw

26 april 2018, 23:06

Atlético Madrid heeft donderdagavond met één goede aanval een prima uitgangspositie bij elkaar gevoetbald tegen Arsenal. De Spanjaarden speelden in de eerste wedstrijd van de halve finale in de Europa League dankzij een vroege uitsluiting van Šime Vrsaljko meer dan tachtig minuten met tien man, zagen Diego Simeone weggestuurd worden, kwamen dankzij een goal Alexandre Lacazette op achterstand en lachten dankzij een late gelijkmaker van Antione Griezmann toch het laatst.

Voorbij waren de problemen voor Atlético na de knappe save van Oblak niet. Wat heet: het moest na negen minuten voetballen verder met tien man. Rechtsback Šime Vrsaljko kreeg van scheidsrechter Clément Turpin razendsnel twee gele kaarten. De eerste minuten zorgden voor een hoop frustratie bij de oefenmeester van de bezoekers: Diego Simeone reageerde voortdurend fel op Turpin en de Franse arbiter had daar na nog geen kwartier schoon genoeg van. Simeone kon dus ook vertrekken.

Na de Engelse thee hield Atlético een kwartier lang eenvoudig stand, omdat Arsenal slordig combineerde op de helft van de Spanjaarden. Lacazette brak na exact een uur voetballen plots toch de ban. De spits kopte van dichtbij de bal achter Oblak: 1-0.

Die kwam er in de slotfase toch, met zo'n beetje de enige aanvallende intentie van Atlético na rust. Griezmann won na een lange pass het duel van Koscielny, kreeg na redding van Ospina de bal voor de voeten en schoot de bal via de knie van Shkodran Mustafi in het dak van het doel: 1-1.

Door de late goal van Griezmann hebben de Madrilenen de beste papieren voor een finaleticket. De return in Spanje wordt hoe dan ook een boeiende, al is Simeone er waarschijnlijk niet bij langs de zijlijn. [photo,113597,left,]