Lijnders voor titelgevecht: "Focussen volledig op onszelf"

26 april 2018, 18:35

De spannende titelstrijd in de Jupiler League komt zaterdag ten einde. NEC moet zien te winnen van FC Dordrecht om kans te maken op de titel en moet hopen dat Fortuna Sittard het niet redt tegen Jong PSV. Pepijn Lijnders focust zich echter louter op zijn ploeg.

"We weten alle mogelijke scenario's voor aankomende zaterdag", zegt de coach op de website van de club. "Alle druk ligt bij Fortuna. Wij hebben het niet in eigen handen, dus we moeten hopen dat zij punten laten liggen. Hun tegenstander, Jong PSV, is een ploeg die goed staat, speelt met een goede spelopvatting en zowel het spel kan maken als kan counteren. Daarnaast is het een prettige wetenschap dat Jong PSV nog voor het periodekampioenschap speelt en dat een hoop jonge jongens zich zullen willen bewijzen."

Lijnders weet dat NEC eerst zelf moet zien te winnen. "Desondanks focussen wij ons volledig op onszelf. We moeten zaterdag onze plicht doen door te winnen, zo goed mogelijk te spelen en zoveel mogelijk te scoren, want de kans om kampioen te worden mogen we nooit laten glippen. Daarna moeten we kijken waar we staan", zegt de coach.

Hij weet dat de druk gigantisch zal zijn tijdens de laatste speeldag van de Jupiler League. "Dat is topsport", weet hij. "Onder zo'n climax moet je rustig blijven, zeker wanneer je als trainer een voorbeeldfunctie vervult. Het is belangrijk dat je de emoties onder controle houdt die in zo'n fase kunnen opspelen en dat je in hectische fases kunt terugvallen op automatismen. Wij weten dat we kunnen scoren als we onze eigen manier spelen, ook aankomende zaterdag. We moeten geduldig blijven en de wedstrijd controleren, dan moet het onze kant op vallen."

Lees ookNEC-aanvaller Groeneveld kent geen twijfel: "Fortuna verliest"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen