Jupiler League: deze beslissingen vallen in laatste speelronde

28 april 2018, 13:00   Bijgewerkt: 27 april 2018, 12:32

Een ongekend spannende laatste speelronde staat zaterdagavond op het programma in de Jupiler League. Wie had verwacht dat op de laatste speeldag nog drie teams zouden meedingen naar de titel? Naast de beslissing in de titelstrijd, zal vanavond ook duidelijk worden welke club direct promoveert, welke clubs de play-offs ingaan en in welke ronde zij instromen.

Titel en promotie

Stand:

1. Jong Ajax (37w, 76p, +34)

2. Fortuna Sittard (37w, 75p, +39)

3. NEC (37w, 73p, +36)

Programma:

Jong Ajax – MVV

Fortuna Sittard – Jong PSV

FC Dordrecht – NEC

Wie wordt kampioen en wie promoveert?

Jong Ajax gaat de laatste speelronde in als koploper van de Jupiler League. De beloften uit Amsterdam hebben alles in eigen hand en zijn bij een overwinning op MVV verzekerd van het kampioenschap. Jong Ajax weet dat het geen fout mag maken; Fortuna Sittard en NEC hijgen namelijk in de nek.

Het kampioenschap is belangrijk, maar Fortuna Sittard en NEC zullen meer naar elkaar dan naar Jong Ajax kijken. De Amsterdammers mogen niet promoveren, dus zal bij een kampioenschap van de beloften het promotieticket doorschuiven naar de nummer twee van de ranglijst. Wint Fortuna Sittard van Jong PSV, dan spelen de Limburgers volgend jaar in de Eredivisie. In een ander scenario is NE een goede kanshebber.

Halve finale play-offs

Stand:

7. FC Emmen (37w, 57p, +8)

8. SC Cambuur (37w, 55p, +4)

Programma:

FC Emmen – Jong FC Utrecht

Telstar – SC Cambuur

Wie mogen de eerste ronde overslaan?

NEC/Fortuna Sittard, De Graafschap en Telstar weten al dat zij de eerste ronde van de play-offs mogen overslaan. Het laatste ticket voor directe plaatsing voor de halve eindstrijd wordt vanavond vergeven en gaat naar de nummer zeven van de ranglijst. Verslaat FC Emmen Jong FC Utrecht, dan is het ticket voor de Emmenaren. Ook een gelijkspel lijkt te volstaan, daar het doelsaldo van FC Emmen ten opzichte van SC Cambuur een stuk beter is.

Laatste ticket

Stand:

10. Almere City (37w, 49p, -8)

11. FC Volendam (37w, 46p, -6)

Programma:

Almere City – FC Volendam

Laatste kans voor Almere City en Volendam

Bijna alle ogen zullen op de titelstrijd gericht zijn, maar in Almere staat ook een kraker van jewelste op het programma. De nummer tien van de Jupiler League krijgt het laatste play-offticket. De twee ploegen die om deze plek stijgen, zijn Almere City en FC Volendam. In een onderling duel maken zij uit wie het ticket krijgt. Het doel van de club uit Almere is heel duidelijk: niet verliezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen