De Graafschap
4 – 1
Fortuna Sittard
FC Emmen
0 – 2
PSV

Officieel: Willem II strikt de ervaren Koster als nieuwe trainer

Officieel: Willem II strikt de ervaren Koster als nieuwe trainer

25 april 2018 – Adrie Koster is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Willem II. De ervaren Koster (63) tekent een contract voor een jaar, melden de Tilburgers woensdag. Hij is de opvolger van interim-trainer Reinier Robbemond, die aan het roer kwam te staan na het vertrek van Erwin van de Looi. De Tilburgers kiezen ervoor om Koster op een later moment te presenteren. Willem II wil alle aandacht op de laatste wedstrijden van het seizoen vestigen. Daarna volgt een toelichting van de nieuwe trainer en technisch directeur Joris Mathijsen.

Met Koster kiest Willem II voor iemand die het klappen van de zweep kent. Hij startte zijn trainerscarrière in de begin jaren negentig ook bij de Tricolores. Koster schoof na een paar jaar als assistent door als eindverantwoordelijke. Die rol vervulde hij slechts één seizoen.

De grootste club die Koster leidde was Ajax, op interim-basis. Zijn laatste serieuze club op eigen benen was Club Brugge, waar de oefenmeester in 2011 werd ontslagen. Daarna diende Koster de KNVB als bondscoach van het Nederlandse beloftenteam en Jong Oranje. Koster was de laatste jaren assistent. Eerst bij VfB Stuttgart, waar hij Huub Stevens hielp. Zijn meest recente klus was Saudi-Arabië, als rechterhand van Bert van Marwijk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019