Advocaat wil geen cadeautjes van Feyenoord en looft Van Persie

Advocaat wil geen cadeautjes van Feyenoord en looft Van Persie

25 april 2018 – Dick Advocaat gelooft niet dat Feyenoord, waar hij recentelijk werkzaam was samen met Giovanni van Bronckhorst, Sparta Rotterdam een cadeautje gaat geven komend weekend in de Eredivisie tijdens de Rotterdamse derby. Wel heeft hij complimenten over voor zijn collega-trainer. "Je mag het niet zeggen, maar prijzen, daar gaat toch om?", vraagt hij zich af.Tegenover De Telegraaf gaat hij in op de samenwerking met Van Bronckhorst. "Ook toen al, in die mindere periode, is hij echt zichzelf gebleven en heel rustig geweest. Dat straalt hij ook uit. Hij is duidelijk, eerlijk en altijd degene geweest die het de spelers vertelde. Naar buiten toe of naar mij toe, heb ik nóóit enige onzekerheid bij hem gezien en dat heeft hij uitstekend doorgezet. Ik heb een beetje mee gesouffleerd en meegepraat, net als Jan Wouters en Jean-Paul van Gastel dat doen."

Ondanks die prettige samenwerking, verwacht Advocaat – die met Sparta Rotterdam nog wat punten nodig heeft in de strijd tegen degradatie – geen cadeautjes van Feyenoord. "Laat hem maar met het sterkste elftal komen. Ik wil geen cadeautjes. We moeten zorgen dat we er zelf staan en vertrouwen kweken voor het duel met Heracles."

Van Persie
Ook voor aanvaller Robin van Persie had de ervaren coach, die met hem samenwerkte bij Fenerbahce, nog mooie woorden over. "Als hij fit is, is hij nog steeds een geweldenaar, dat kon je op trainingen bij ons zien. Als hij dan gaandeweg steeds fitter werd… Ik heb met veel grote spelers gewerkt, maar hij is een héle grote, hoor."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019