Lienden steunt Hans Kraay en distantieert zich van incident

Lienden steunt Hans Kraay en distantieert zich van incident

25 april 2018 – FC Lienden betreurt én respecteert het besluit van Hans Kraay jr. om per direct te stoppen als hoofdtrainer. De club neemt in elk geval afstand van het incident dat plaatsvond, waarna de trainer besloot op te stappen. 'Het plotselinge besluit van Hans Kraay jr., die ook komend seizoen aan FC Lienden verbonden zou blijven, wordt betreurd en wordt gelijkertijd gerespecteerd', valt te lezen.



Op een statement op de clubsite maakt de club uit de Tweede Divisie dat duidelijk. 'Na afloop van de zaterdag met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis deed zich op het sportpark een betreurenswaardig voorval voor. In de kantine ontstond een woordenwisseling tussen trainer Hans Kraay jr. en een drietal supporters, waaronder een lid van de aan FC Lienden gelieerde businessclub. Hierbij werd de trainer onheus bejegend wat uiteindelijk heeft geleid tot het onomkeerbare besluit om per direct te stoppen bij FC Lienden', reconstrueert de club.

'FC Lienden is Hans Kraay jr. veel dank verschuldigd voor de geweldige samenwerking die in totaal bijna negen jaar heeft geduurd. Een periode waarin de club, mede dankzij zijn inbreng, zeer succesvol is geweest en vele hoogtepunten heeft gekend. Een 'sprookje' waarbij FC Lienden als kleine dorpsclub de top van het amateurvoetbal wist te bereiken. Dit voortijdige vertrek van Hans Kraay jr. als trainer en de clubmensen Hans en Sofie Kraay jr. als dicht bij de club FC Lienden betrokkenen, is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de club.'

Een helder statement van de amateurclub, die Jan Veldhuizen voorlopig heeft aangesteld als opvolger van Kraay. Helemaal veilig is de club met vijf wedstrijden te spelen overigens nog niet, wat de missie nog moeilijker maakt.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 oktober 2018

  2. dinsdag 16 oktober 2018