Kashia leverde twintig procent salaris in bij contract Vitesse

Kashia leverde twintig procent salaris in bij contract Vitesse

25 april 2018 – Clubtrouw is bijzonder schaars in het hedendaagse voetbal, toch is Guram Kashia bij Vitesse door de jaren heen gegroeid tot een echte clubman. De verdediger leverde enkele jaren geleden zelfs ruim twintig procent van zijn salaris in om te kunnen blijven voetballen in Arnhem. "Ik ben hier helemaal op zijn plaats", vertelt de man met de meeste duels namens Vitesse dan ook.Dat record greep hij tegen AZ (4-3 verlies), na zijn 243ste duel, waarmee hij Theo Janssen passeerde. "Ik kwam binnen als bleue, naïeve Georgiër. Ik heb hier Engels en Nederlands geleerd, me sportief ontwikkeld. En uiteindelijk ben ik seizoen in, seizoen uit doorgegaan", vertelt hij tegenover De Gelderlander. "Dat is karakter. Ik ben een simpele verdediger. Ken mijn krachten en zwaktes. En ik ben een vechter. Ik heb me altijd dubbel en dwars ingezet voor de club."

Toch was het niet altijd gemakkelijk. In 2015 leverde hij salaris in om te kunnen blijven. "Ik ging er bij Vitesse met mijn nieuwe contract meer dan twintig procent op achteruit. Dat is veel geld, hè. Natuurlijk is het bij zo'n aanbod wikken en wegen. De club wilde niet van mij af", aldus Kashia. "Het was bittere noodzaak voor Vitesse om de kosten omlaag te brengen. Ik had toen kunnen zeggen: 'ik ga weg'. Er was concrete interesse uit België. Maar uiteindelijk lag er bij Vitesse voor mij het beste bod."

En dus is Kashia inmiddels de man met de meeste wedstrijden voor Vitesse. "Het ís mijn club. Ik voel de warmte van de fans, baal van verlies. Ik ben thuis in Arnhem."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 17 oktober 2018

  2. dinsdag 16 oktober 2018