Doelpuntenrecord in de Champions League gebroken

25 april 2018, 09:28

Het huidige seizoen in de Champions League is het meest doelpuntrijke tot dusver. Ook als er geen goal meer valt in de resterende vier wedstrijden, blijft dat record overeind. Gemiddeld valt er elke 28 minuten een doelpunt in de CL-duels, wat gemiddeld neerkomt op 3,7 treffers per wedstrijd.

Dat schrijft de UEFA. In totaal konden de ploegen al 384 keer juichen dit toernooi, drie treffers meer dan het oude record van afgelopen seizoen – althans in de huidige opzet. Eerder werd er al wel vaker gescoord, maar werden er ook meer wedstrijden gespeeld, toen het toernooi nog uit twee groepsfases bestond. Qua gemiddeld aantal goals per wedstrijd viel het destijds uiteraard lager uit.

De wedstrijd van dinsdagavond, Liverpool – AS Roma (5-2), is de meest doelpuntrijke van de editie tot dusver. Maar ook bij FC Barcelona – AS Roma (4-1), Bayern München – Besiktas (5-0), FC Porto – Liverpool (0-5) vielen de nodige doelpunten. In het hele toernooi werd het slechts twee keer een gelijkspel zonder doelpunten.

Cristiano Ronaldo draagt met zijn vijftien treffers als topscorer vier procent (!) bij aan het totaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen