Ontsnappingskunstenaar Stevens denkt dat Twente het nog redt

Ontsnappingskunstenaar Stevens denkt dat Twente het nog redt

25 april 2018 – Huub Stevens ontpopte zich in Duitsland tot de koning van de ontsnappingen, door onder andere Hamburger SV (die zijn hulp in de Bundesliga momenteel overigens goed kan gebruiken) en VfB Stuttgart op wonderbaarlijke wijze erin te houden. De oefenmeester weet wat het is om uit een penibele situatie te komen en heeft er vertrouwen in dat FC Twente een dergelijke route nog vindt in de Eredivisie."Het wordt heel lastig, maar uit eigen ervaring weet ik dat er wel eens gekkere dingen zijn gebeurd. Het is heel belangrijk dat de trainer dat ook uitstraalt, want als hij dat niet doet, voelen de spelers dat haarfijn aan. Hij moet op een positieve manier blijven pushen", tipt Stevens zijn collega Marino Pusic tegenover TC/Tubantia. Rustig blijven, ook al wordt tegen Vitesse het vonnis mogelijk definitief. "Doe deze week vooral geen rare dingen. Blijf bij jezelf en blijf hameren op vertrouwen."

Dat is in het kort de boodschap van Stevens. Wat zijn geheim was in Duitsland? "Het eerste wat je als trainer moet doen, is inzicht krijgen in de kwaliteiten van je spelers. En daar pas je je als trainer op aan. Het probleem in Nederland is vaak dat het voetbal veel te moeilijk wordt gemaakt voor de spelers."

Stevens denkt dat Pusic wat dat betreft op de goede weg is. De coach die het stokje overnam van Gertjan Verbeek probeert om zelfvertrouwen te kweken bij zijn ploeg. Stevens: "Dat kun je doen door goede trainingen te geven, waarin soms ook ruimte is voor de lach. Ik ga er vanuit dat Pusic bij Twente de spelers anders begeleidt dan Verbeek. Pusic zal zijn spelers op een iets natuurlijker wijze bejegenen. En dat moet ook in deze fase."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019