Ajax
0 – 0
SC Heerenveen

Ajax Vrouwen kloppen PSV, FC Twente komt met schrik vrij

Ajax Vrouwen kloppen PSV, FC Twente komt met schrik vrij

24 april 2018 – De Ajax Vrouwen blijven in het juiste spoor voor titelprolongatie. De Amsterdammers kwamen dinsdagavond twee keer op achterstand tegen PSV, maar wonnen uiteindelijk met 2-. Naaste belager FC Twente klopt met moeite sc Heerenveen (2-1).PSV - Ajax 2-6
PSV toonde zich op De Herdgang uiterst effectief. Ajax had de kansen, maar de thuisploeg kwam tot tweemaal op voorsprong. Kristina Erman opende de score met een mooi schot. Stefanie van der Gragt zorgde met het hoofd voor de gelijkmaker. Een keer kon PSV nog van zich afbijten via Vanity Lewerissa.

Ajax trok na rust het duel naar zich toe. Merel van Dongen trof het doel uit een vrije trap. Invalster Inessa Kaagman was goud waard met de verlossende 3-2 en 4-2. Desiree van Lunteren en Linda Bakker maakten het Amsterdamse feestje in Eindhoven compleet.

FC Twente - sc Heerenveen 2-1
Twente dreigde verder achterop te raken. De Tukkers raakten vrijdag de koppositie kwijt door de nederlaag tegen Ajax. Dinsdag hing wederom puntenverlies in de lucht, maar Joëlle Smits zorgde in de 89ste minuut voor de winnende goal.

De Eredivisie Vrouwen heeft nog vier wedstrijden op het programma. Ajax staat twee punten voor op Twente, beide ploegen staan op 21 mei in Enschede tegenover elkaar.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019