Euro Player Index: indrukwekkende ontwikkeling van Salah

Euro Player Index: indrukwekkende ontwikkeling van Salah

24 april 2018 – Mohamed Salah ontving zondag een beloning voor zijn topseizoen. De Liverpool-sensatie werd door zijn collega's verkozen tot beste speler van de Premier League. Niet verrassend, want zijn statistieken zijn indrukwekkend. In 33 competitiewedstrijden scoorde hij 31 doelpunten. Salah ontwikkelde zich enorm. Meer dan iedere andere genomineerde, blijkt uit de Euro Player Index (EPI) van Remiqz.Ook Kevin De Bruyne, David Silva, Leroy Sané (allen Manchester City), David De Gea (Manchester United) en Harry Kane (Tottenham Hotspur) maakten kans op de PFA Player of the Year award, de prijs die de Engelse spelersvakbond (PFA) jaarlijks uitreikt.

Van de genomineerden kent enkel De Bruyne (5511) een hogere EPI-waarde dan Salah (5277). Slechts vier spelers op de wereld staan überhaupt hoger op de Euro Player Index. De Belg gold in de verkiezing voor de Player of the Year award dan ook als belangrijkste uitdager voor Salah.

Maar de Egyptenaar weerlegt dat met zijn daverende groei. De Euro Player Index constateerde een imposante stijging van zijn EPI-waard. Geen van de genomineerden kan daar aan tippen. Salah kwam in de zomer over van AS Roma met een EPI-waarde van 4242 en liet die op Anfield met 1035 toenemen.

Stijging EPI-waarde (totale waarde)
De Bruyne +761 (5511)
Salah +1035 (5277)
Silva +552 (5275)
Sané +498 (4776)
De Gea +453 (4444)
Kane +145 (4769)

Wat is de Euro Player Index?
Remiqz geeft alle spelers een Euro Player Index waarde. Dit geeft de relatieve kwaliteit aan van een speler over zijn hele carrière. Een club of trainer kan zodoende via het systeem zien welke spelers bijdragen aan de positieve of negatieve prestaties. Het systeem focust zich puur op de bijdrage die een speler heeft geleverd gedurende de wedstrijden.

Gele en rode kaarten, blessures, speelminuten, assists en doelpunten worden allemaal door Remiqz in het systeem opgenomen. Ook de waarde van een doelpunt verschilt per keer. Als Salah bijvoorbeeld in de 93ste minuut de winnende treffer maakt voor Liverpool, dan heeft dit een hogere waarde dan wanneer hij de 5-0 in de laatste minuut maakt.

De EPI is afgeleid van de Euro Club Index-ranglijst (ECI) en toont de individuele bijdrage van elke speler aan de teamprestaties.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 januari 2019

  2. dinsdag 15 januari 2019