De KNVB gaat vanaf nu jaarlijks ex-internationals eren

23 april 2018, 14:28

De KNVB gaat jaarlijks op passende wijze afscheid nemen van internationals, zowel mannen als vrouwen. Het gaat om spelers die zelf zijn gestopt of niet meer in aanmerking komen voor het Nederlands elftal. In de even jaren hebben de mannen een afscheidsavond, in de oneven jaren is het de beurt aan de vrouwen.

Het Nations League-duel van 13 oktober met wereldkampioen Duitsland is het eerste moment waarop de afscheid genomen wordt van internationals. De KNVB maakt onderscheid tussen spelers die tot vijftig interlands hebben gespeeld, internationals die tussen de vijftig en de honderd caps achter hun naam hebben staan en de zogenoemde centennials: spelers met meer dan honderd interlands. Hun portret komt ook onder meer op een Wall of Fame op de Campus in Zeist te hangen.

"De KNVB vindt namens alle voetballiefhebbers dat onze belangrijkste spelers, want dat zijn de internationals, zo'n einde aan hun carrière in Oranje verdienen", licht Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de bond, toe op OnsOranje. "Het is een ode aan wat ze ons gebracht hebben. Zo moeten we omgaan met de mannen en vrouwen die ons zoveel plezier verschaft hebben."

Maandag werd bekend dat Wesley Sneijder in september tegen Peru zijn afscheidswedstrijd krijgt. Vanwege zijn status als recordinternational staat dit op zichzelf, benadrukt de KNVB.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen