Wat u niet zag van de finale: Feyenoord-dj en Eric 'Knudde'

23 april 2018, 12:01   Bijgewerkt: 23 april 2018, 13:20

De bekerfinale tussen Feyenoord en AZ werd, zoals inmiddels bekend, gewonnen door de Rotterdammers. Het wedstrijdverloop en alle reacties zijn inmiddels bijna allemaal wel voorbij gekomen, maar toch is er ook nog genoeg níet verteld van wat er zondagavond in De Kuip voorbij kwam. Een overzicht van wat verder nog opviel:

{image[325652][right-half][]}Een Rotterdamse dj

Voor de bekerfinale was De Kuip afgehuurd door de KNVB, maar de voetbalbond was vermoedelijk vergeten een andere dj te boeken dan anders. Voor het duel waren er namelijk vooral de normale Feyenoord-liederen te horen, waaronder het 'hand in hand kameraden'. De AZ-fans waren hier (logischerwijs) op zijn zachtst gezegd blij mee en lieten dat in woord en gefluit weten. Vermoedelijk de eerste keer dat er werd gefloten door de supporters onder dat lied in Rotterdam-Zuid...

Gefluit voor Haps, applaus voor Vlaar

De belangen tussen beide ploegen op het veld waren groot en beladen, al was dat alleen al vanwege het verleden van sommige spelers bij Feyenoord en AZ. Bij het voorlezen van de opstellingen kreeg Ridgeciano Haps, vorig seizoen nog in de bekerfinale namens AZ, een flink fluitconcert van de aanhang van de Alkmaarders, terwijl Ron Vlaar van het Feyenoord-publiek na de wedstrijd een prachtig applaus kreeg. Verschil moet er zijn.

Flashback Van Rhijn

Op een afstand van 25 meter van het doel kreeg Ricardo van Rhijn ongetwijfeld een flashback naar vier jaar eerder. Namens Ajax schoot hij destijds een heerlijke vrije trap binnen tegen de Rotterdammers. De Feyenoord-fans konden het zich ook goed herinneren en hielden hun hart vast bij de vrije trap. Dat bleek niet nodig: ditmaal knalde de verdediger de bal hard in de muur.

{image[325493][right-half][Eric Gudde]}Eric 'Knudde'

KNVB-directeur Eric Gudde kent drukke weken, met het uitreiken van de landstitel, Jupiler League-schaal én de KNVB Beker. Terug op het voor hem zo bekende terrein voelde de bestuurder zich helemaal thuis, toch ging hij bijna hard onderuit. Toen hij het podium opstapte, struikelde hij en scheelde het niet veel of hij had in zijn welbekende Kuip op zijn rug gelegen. Gelukkig bleef die afgang hem nog bespaard en kon hij later heelhuids de beker uitreiken aan zijn oude werkgever. 

(Te) vroege podiumbouwers

Terwijl het feestgedruis in De Kuip nog in volle gang was en de meeste auto's nog bezig waren om van het terrein af te komen, meldden de podiumbouwers zich al om voor de huldiging in De Kuip te beginnen aan hun klus. Voor de agenten kwamen ze wel héél vroeg, die waren juist nog bezig al het uitgaande verkeer op juiste wijze te begeleiden. Dus moesten de podiumbouwers een tijdje wachten voor ze het terrein op konden. Zullen ze de deadline van maandagmiddag desondanks nog gehaald hebben?

{image[325680][right-half][]}Duimpies voor Jan 

De grootste Feyenoord-supporter van het land zat uiteraard op de tribune, Jan Boskamp en dat was voor veel fans aanleiding om de knuffelbeer van het publiek aan te spreken. Na de overwinning kreeg hij duimpies, handdrukken, high fives en knuffels van zijn mede-Feyenoorders. Boskamp onderging dat lot en stak zelf ook meerdere 'duimpies' op. Want de 3-0 stemde hem uiteraard meer dan tevreden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen