Vlaar baalt van plankenkoorts AZ: "Gaan we aan werken"

23 april 2018, 08:40   Bijgewerkt: 23 april 2018, 08:53

Voor Ron Vlaar was er in De Kuip vermoedelijk maar één echt mooi moment: terwijl de teleurgestelde verdediger op weg was naar het podium om de door hem niet gewenste tweede prijs op te halen, kreeg de centrale verdediger een prachtig applaus van de Feyenoord-aanhang. Zij waren Ron Beton nog zeker niet vergeten. Toch was het slechts een heel klein doekje voor het (flinke) bloeden.

Zoals een goede captain betaamt stond Vlaar, ondanks de pijnlijke 3-0 (!) nederlaag, als een van de vijf basisspelers die vorig jaar tegen Vitesse (0-2 verlies) ook aan de aftrap verschenen aan AZ-kant, de pers te woord in de mixed zone. Zeer teleurgesteld overigens. Logisch: wederom gaf de ploeg van John van den Brom niet thuis. De Alkmaarders lijken een ploeg te hebben van 'blaffen, maar niet bijten'. Als het op een finale uitdraait, heeft de ploeg plankenkoorts. Vorig seizoen werd ook de play-off-finale op bizarre wijze nog verloren.

5-3-2 systeem

Ditmaal beoogde trainer John van den Brom met een 5-3-2 systeem de tegenstander uit de traditionele top-drie op een andere wijze te ontregelen. Een keuze die Vlaar begreep. "Tegen PSV speelden we hetzelfde en speelden we ook aanvallend en in een hoog tempo. Maar ditmaal was onze uitvoering minder. Het tempo lag veel lager dan we kunnen, we speelden minder dynamisch. Natuurlijk heeft dat ook met een tegenstander te maken, die beter is dan in het algemeen. Maar het begint bij onszelf."

 

Uiteindelijk lukte dat AZ niet en stond het (wederom) met lege handen. En dat terwijl het in de Eredivisie boven Feyenoord staat én zelfs helemaal bovenaan de ranglijst, als je alleen naar de duels met de onderste veertien ploegen in de Eredivisie kijkt. Toch blijft de vraag over AZ en topduels maar aandringen, door de (toenemende) tegenvallende resultaten. Vlaar: "Zolang we niet winnen, blijft dat terugkomen. Dat is frustrerend, maar daar moeten we en gaan we zelf aan werken", besloot de aanvoerder met met goede moed.

Lees ook: Lofzang van ploeggenoten over Van Persie: "Kuyt van vorig jaar"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen