De Graafschap
5 – 1
Fortuna Sittard
FC Emmen
2 – 2
PSV

Vormer vertolkt hoofdrol in spektakelstuk tegen Standard

Vormer vertolkt hoofdrol in spektakelstuk tegen Standard

22 april 2018 – De 1-0 van Ruud Vormer voor Club Brugge tegen Standard Luik bleek de opmaat van een spektakelstuk. Het duel leverde geen winnaar op, maar wel acht doelpunten: 4-4.Vormer eiste de hoofdrol voor zich op bij de 1-0 en 4-0 van de Belgische koploper. De openingstreffer nam de captain voor zijn eigen rekening. Met een gelukje kwam de bal voor zijn voeten en haalde hij de trekker over. Vormer was bij de tweede de aangever. Een puntgave assist leverde hij af op het hoofd van wesley Moraes.

Maar Standard herpakte zich. Edmilson Junior gaf met de 2-1 het startsein voor de inhaalrace. Club Brugge tekende nog wel voor de 3-1, via Abdoulay Diaby, maar werd de wederopstandig van Standard daarna compleet. Vóór het rustsignaal tekende Edmilson voor de volgende aansluitingstreffer. Standard rook in de tweede helft zijn kans en pakte die via Renaud Emond.

Diezelfde Emond veroorzaakte in de slotfase ook een strafschop. Diaby maakte geen fout en leek Club Brugge voor puntenverlies te behoeden, maar diep in blessuretijd viel de gelijkmaker. Een vrije trap viel voor de voeten van Duje Cop: 4-4.

In de Belgische titelstrijd heeft Club Brugge nog een royale voorsprong van zeven punten op Anderlecht.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019