Napoli wint in laatste minuut van Juve en is terug in titelrace

22 april 2018, 22:45   Bijgewerkt: 22 april 2018, 23:18

Napoli is helemaal terug in de Italiaanse strijd om de landstitel. De nummer twee won op bezoek bij koploper Juventus (0-1) door een doelpunt in extremis. Het verschil tussen beide titelkandidaten is met nog vier wedstrijden op het programma slechts één punt.

De druk lag bij Napoli om de Italiaanse titelrace nieuw leven in te blazen. Het enige wat telde was een overwinning. Maar Juventus noteerde de eerste kans. Miralem Pjanic schoot een vrije trap op de paal. Even daarvoor zag de Oude Dame Giorgio Chiellini al in de elfde minuut geblesseerd het veld verlaten.

Ook Napoli kreeg mogelijkheden. Gianluigi Buffon dankte zijn vingertoppen bij een schot van Mario Rui. Buffon zag een poging van Marek Hamsik over het doel gaan. Toen de bal al in het netje lag, stond Lorenzo Insigne buitenspel en ging zijn doelpunt niet door.

Het spel van Napoli bood de ploeg van Maurizio Sarri houvast voor de tweede helft. De gasten voelden dat Juventus kwetsbaar was. De huidige koploper van de Serie A speelde ondermaats. Sarri bracht onder meer Arek Milik voor Dries Mertens - hij staat al zeven wedstrijden droog - om iets te forceren.

Toen alles voor niets leek te zijn en Juventus de druk van Napoli leek te overleven, zorgde Kalidou Koulibaly  in de laatste minuut voor een ongekende vreugde bij Napoli. De Senegalees kopte de bevrijdende goal tegen de touwen. Over vier wedstrijden, als de competitie ten einde is, kan de treffer van Koulibaly nóg meer waarde krijgen.

Juventus speelt nog tegen Internazionale (uit), Bologna (thuis), AS Roma (uit) en Hellas Verona (thuis). Napoli lijkt een makkelijker programma te hebben met Fiorentina (uit), Torino (thuis), Sampdoria (uit) en Crotone (thuis).