De Graafschap
4 – 1
Fortuna Sittard
FC Emmen
0 – 2
PSV

Van Persie: "Ik was zenuwachtig, want wilde zo graag winnen"

Van Persie: "Ik was zenuwachtig, want wilde zo graag winnen"

22 april 2018 – Robin van Persie mag zijn eerste beker op zijn palmares bijschrijven. Met een mooie stift besliste hij zondag de bekerfinale tegen AZ (3-0). "Ik was zenuwachtig vandaag, ik wilde zo ontzettend graag winnen", reageert Van Persie"Deze finale heb ik zestien jaar geleden verloren, toen kregen we een pak rammel van FC Utrecht", zegt Van Persie tegen Veronica. "Ik moest de balans vinden tussen gezonde spanning en zenuwen. Ik voelde dat de warming-up toch zwaarder was dan normaal."

In de eerste helft raakte Van Persie met de stift de lat, na rust was hij alsnog succesvol. "Dit is niet iets wat ik van tevoren bedenk. De bal van Steven (Berghuis, re.d) was fantastisch. Als iemand de bal goed kan geven, is het Steven. Hij heeft dat gevoel als geen ander."

Met de winst van de beker, krijgt het seizoen van Feyenoord toch glans. "Op een gegeven moment was duidelijk dat we in de competitie voor plek vier gingen. We moesten de halve finale nog spelen. Na de winst tegen Willem II stond alles in het teken van vandaag."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019