Chelsea klopt Southampton en treft United in finale FA Cup

Chelsea klopt Southampton en treft United in finale FA Cup

22 april 2018 – Chelsea staat in de finale van de FA Cup. De ploeg klopte op Wembley Southampton, waar Wesley Hoedt de hele wedstrijd speelde, met 1-0. Manchester United is op zaterdag 19 mei de tegenstander in de finale van het Engelse bekertoernooi.

Zowel Chelsea als Southampton spelen een teleurstellend seizoen. De Londenaren speelden geen rol in de Engelse titelrace, en Southampton moet zelfs vrezen voor degradatie uit de Premier League. De FA Cup was voor beide clubs om het seizoen nog enige kleur te geven.

Chelsea schoot uit de startblokken met een schot van Willian op de lat. In het eerste kwartier was Chelsea ook veel sterker, maar hield Southampton de schade beperkt en kregen de The Saints meer grip op Chelsea. Southampton wilde zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven, hopende op dat ene kansje.

Een helft hielden The Saints dat vol. Olivier Giroud brak direct na rust de ban. De Franse spits slalomde in de zestien door de defensie van Southampton en rondde af. De minimale voorsprong verdedigde Chelsea met succes. Al gaven The Blues wel een aantal kansen weg.

Zo bezorgde Charlie Austin Shane Long met een overstapje een meer dan goede mogelijkheid, maar de Ier nam de bal slecht mee en verprutste de kans. Nathan Redmond zette Willy Caballero met een sterk schot serieus aan het werk.

Alvaro Morata - hij stond 86 seconden in het veld - besliste in de slotfase het duel. De Spanjaard kopte een voorzet van zijn landgenoot Cesar Azpilicueta binnen. Southampton was nog dicht bij een aansluitingstreffer, maar raakte Austin de paal.

Door de zege neemt Chelsea het in de finale op tegen Manchester United, wat ook weer een strijd betekent tussen Conte en José Mourinho. 

gerelateerd