Spaanse verrassing Girona maakt dure misstap tegen Espanyol

22 april 2018, 13:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Girona FC heeft zichzelf zondag een slechte dienst bewezen door onderuit te gaan tegen Espanyol. De Spaanse promovendus hoopt in de laatste wedstrijden van het seizoen een Europees ticket te veroveren, maar zondag liet Girona dure punten liggen door voor eigen publiek met 0-2 te verliezen.

De nederlaag tegen Espanyol komt niet helemaal uit de lucht vallen voor Girona, dat in een wat mindere vorm steekt en onlangs ook verloor van Real Sociedad (5-0) en Real Betis (0-1). Zondag ging het weer mis voor de promovendus. Vlak voor rust opende Gerard Moreno de score. Diezelfde Moreno maakte na de theepauze ook het tweede en laatste doelpunt van de club uit Barcelona.

Girona heeft plaatsing voor de (voorrondes van de) Europa League niet meer in eigen handen. Het goede nieuws is wel dat door de Copa del Rey-winst van FC Barcelona de zevende plaats in de Primera División ook een Europees ticket waard is. Grote concurrenten van Girona zijn Getafe en Sevilla. Beide clubs hebben één punt meer, maar Sevilla heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen