Júlio César (38) zet op grootse wijze punt achter carrière

22 april 2018, 13:14

Op grootse wijze heeft Júlio César in de nacht van zaterdag op zondag een punt achter zijn loopbaan gezet. De 38-jarige Braziliaanse doelman nam na afloop van Flamengo – América (2-0) in het befaamde Maracanã-stadion afscheid van een een carrière van twintig jaar. Zijn teamgenoten maakten een erehaag, namen hem op de schouders en het publiek liet zijn waardering duidelijk blijken.

De keeper eindigde zijn loopbaan bij de club waar hij ook zijn eerste voetstappen in het profvoetball zette: Flamengo. Op negentienjarige leeftijd debuteerde hij voor de Braziliaanse topclub. Na zes jaar maakte hij de overstap naar Inter, dat hem meteen verhuurde aan Chievo Verona. Tussen 2005 en 2012 maakte hij furore bij Italiaanse topclub en won hij onder meer de Champions League.

Na zijn vertrek bij Inter in 2012 ging César aan de slag bij Queens Park Rangers. Daarna stond hij ook onder contract bij Toronto FC en het Portugese Benfica. Begin dit jaar keerde hij terug bij Flamengo, om een paar maanden later afscheid te nemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen